၂၀၂၀ ပြည့်နှစ် ပါတီစုံဒီမိုကရေစီအထွေထွေရွေးကောက်ပွဲ ရလဒ်များ ထုတ်ပြန်ပြီးစီးကြောင်း အသိပေးကြေညာခြင်း

(၁၅-၁၁-၂၀၂၀)

ပြည်ထောင်စုရွေးကောက်ပွဲကော်မရှင်သည် တတိယအကြိမ် လွှတ်တော်သက်တမ်း SII အတွက် ပါတီစုံဒီမိုကရေစီအထွေထွေရွေးကောက်ပွဲများကို ၂၀၂၀ ပြည့်နှစ်၊ နိုဝင်ဘာလ ၈ ရက် နေ့တွင် ကျင်းပပြုလုပ်ခဲ့ပြီး ဖြစ်ပါသည်။ ကျင်းပပြုလုပ်ခဲ့သည့် လွှတ်တော်အလိုက် မဲဆန္ဒနယ် များမှာ ပြည်သူ့လွှတ်တော်မဲဆန္ဒနယ် ၃၁၅ နယ်၊ အမျိုး သားလွှတ်တော်မဲဆန္ဒနယ် ၁၆၁ နယ်၊ တိုင်းဒေသကြီးလွှတ်တော် သို့မဟုတ် ပြည်နယ် လွှတ်တော်မဲဆန္ဒနယ် ၆၁၂ နယ်၊ တိုင်းဒေသကြီး လွှတ်တော် သို့မဟုတ် ပြည်နယ် လွှတ်<mark>တော် တိုင်းရင်းသား</mark>လူမျိုးမဲဆန္ဒနယ် ၂၉ နယ်၊ စုစုပေါင်း မဲဆန္ဒနယ် ၁၁၁၇ နယ် ဖြစ်ပါသ<mark>ည်</mark>။

လွှတ်တော်အသီ<mark>းသီးအ</mark>တွက် မဲဆန္ဒနယ်အလိုက် ရွေးကောက်တင်မြှောက်ခံရသည့် JII လွှတ်တော်ကိုယ်စားလှယ်<mark>များကို</mark> သက်ဆိုင်ရာ <mark>တိုင်းဒေသကြီး/ပြ</mark>ည်နယ် ရွေးကောက်ပွဲကော်မရှင် အဖွဲ့ခွဲများက ထုတ်ပြန်<mark>ကြေည</mark>ာပေးခဲ့ပြီး ပြည်ထောင်စုရွေးကောက်ပွဲကော်မရှင်ကလည်း ၉-၁၁-၂၀၂၀ ရက်နေ့မှ ၁၅-၁၁-၂၀၂<mark>၀ ရက်</mark>နေ့အထိ ထပ်ဆင့်ထုတ်ပြန်ကြေညာပေ<mark>းခဲ့ပြီး</mark> ဖြစ်ပါသည်။

၂၀၂၀ ပြည့်နှ<mark>စ် ပ</mark>ါတီစုံဒီမိုကရေစီအထွေထွေရွေးကော<mark>က်ပွဲတွ</mark>င် လွှတ်တော်အလိုက် SII နိုင်ငံရေးပါတီ ကိုယ်စားပြု / တ<mark>စ်သီးပုဂ္ဂလ ကိုယ်စား</mark>ပြု <mark>ရွေးက</mark>ောက်တင်မြှောက်ခံရသည့် လွှတ်တော်ကိုယ်စားလှယ်အ<mark>ရေအတွက်မ</mark>ျားမှာ အောက်ပါ<mark>အတိုင်း ဖြ</mark>စ်ပါသည်-

AMT/15-11-2020 / Pyithu

စဉ်	ပါတီ/တစ်သီးပုဂ္ဂလ	ပြည်သူ	အမျိုး သား	တိုင်း/ ပြည်နယ်	တိုင်း ရင်းသား	စုစု ပေါင်း
э	အမျိုးသားဒီမိုကရေစီအဖွဲ့ချုပ်ပါတီ	၂၅၈	၁၃၈	၅၀၁	۶L	၉၂၀
J	ပြည်ထောင်စု ကြံ့ခိုင်ရေးနှင့် ဖွံ့ဖြိုးရေးပါတီ	၂၆	?	၃၈	-	၇၁
9	ရှမ်းတိုင်းရင်းသားများ ဒီမိုကရေစီအဖွဲ့ ချုပ်ပါတီ	55	J	JS	-	۶J
9	ရခိုင်အမျိုးသားပါတီ	9	9	9	-	၁၅
ງ	တအာင်း(ပလောင်)အမျိုးသားပါတီ	2	J	?	-	၁၂
ତ	မွန်ညီညွတ်ရေးပါတီ	J	9	G	э	၁၂
የ	ပအိုဝ်းအမျိုးသားအဖွဲ့ချုပ်ပါတီ	2	Э	2	-	၁၁
ଚ	ကယားပြည်နယ်ဒီမိုကရက်တစ်ပါတီ	J	9	5	-	ຄ

၄။ သို့ဖြစ်ပါ၍ ၂၀၂၀ ပြည့်နှစ် ပါတီစုံဒီမိုကရေစီ အထွေထွေရွေးကောက်ပွဲတွင် လွှတ်တော် အသီးသီးအတွက် ပါတီကိုယ်စားပြု/တစ်သီးပုဂ္ဂလကိုယ်စားပြု ရွေးကောက်တင်မြှောက်ခံရသည့် လွှတ်တော်ကိုယ်စားလှယ် အမည်စာရင်းများ အားလုံးကို ပြည်ထောင်စုရွေးကောက်ပွဲကော်မရှင်က ထပ်ဆင့်ထုတ်ပြန်ပြီးဖြစ်ကြောင်း မဲဆန္ဒရှင်ပြည်သူများ သိရှိနိုင်ပါရန် အသိပေးကြေညာအပ် ပါသည်။

စဉ်	ပါတီ/တစ်သီးပုဂ္ဂလ	ပြည်သူ	အမျိုး သား	တိုင်း/ ပြည်နယ်	တိုင်း ရင်းသား	စုစု ပေါင်း
ଡ	ကချင်ပြည်နယ်ပြည်သူ့ပါတီ	э	-	9	-	9
၁၀	ရခိုင့်ဦးဆောင်ပါတီ	э	•	J	-	9
၁၁	'ဝ' အမျိုးသားပါတီ	э	-	J	-	2
၁၂	လားဟူအမျိုးသား ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေး ပါတီ	(.)	-	э	э	J
၁၃	^{ဓို} မီးဒီမိုကရေစီအဖွဲ့ချုပ်ပါတီ	2	-	э	-	J
эç	လီဆူအမျိုးသားဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးပါတီ		05	э	э	J
၁၅	ဒီမိုကရေစီပါတီသစ် (ကချင်)	-	o	Э	-	J
၁၆	ကယန်းအမျိုးသားပါတီ	111	-	0	э	э
၁၇	ကရင်ပြည်သူ့ပါတီ		/-	Э	-	э
ວຄ	ရှမ်းတိုင်းရင်းသားမျာ <mark>းဒီမိုက</mark> ရက်တစ် ပါတီ	-	-	o	-	э
၁၉	ချင်းအမျိုးသားဒီမိုက <mark>ရေစီ</mark> အဖွဲ့ချုပ်ပါတီ	7-1	-	D	-	э
၂၀	တစ်သီးပုဂ္ဂလ	0.0	-//	15	J	9
	စုစုပေါင်း	२ २१	၁၆၁	၆၁၂	JC	၁၁၁၇

AMT/15-11-2020 / Pyithu

ပြည်ထောင်စုရွေးကောက်ပွဲကော်မရှင်